EXCURSIE 5 ZILE MANASTIRILE BUCOVINEI -TARIF 799 LEI/PERS

EXCURSIE 5 ZILE MANASTIRILE BUCOVINEI -TARIF 799 LEI/PERS

DATE DE PLECARE:

26.05.2019 – 1 camera disponibila

13.06.2019 – Epuizat

17.07.209 – Disponibil

31.07.2019 – Disponibil

14.08.2019 – Epuizat

4.09.2019 – Disponibil

2.10.2019 – Disponibil

28.11.2019 – Disponibil

Traseu: Cheile Bicazului – Piatra Neamț – Gura Humorului – Muzeul Oului din Moldovița – Mănăstirile pictate – Mănăstirea Putna – Chilia Daniil Sihastru – Marginea – Cernăuți – Fălticeni – Suceava – Botoșani – Ipotești – Hanul Ancuței 

Orase de imbarcare: Bucuresti – Ploiesti (reducere 20 lei) – Campina (reducere 20 lei) – Sinaia (reducere 25 lei) – Brasov (reducere 40 lei)

 

Descrierea programului:

Ziua 1:
Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord – ora 6.00. Primul obiectiv al zilei sunt spectaculoasele Chei ale Bicazului și Lacul Roșu, singurul lac de baraj natural din Romania. Ne indreptam apoi spre Piatra Neamț, unde vizităm Curtea Domnească. Construit intre anii 1468-1475 de catre lui Stefan cel Mare, rolul complexului a fost unul administrativ pentru tot judetul Neamt. Biserica „Sf Ioan Botezatorul” a fost construita ulterior, iar ca o necesitate pentru biserica a fost construit Turnul lui Stefan cel Mare. Din Complexul Curtea Domneasca din Piatra Neamt face parte si Muzeul Curtea Domneasca situat langa liceul Petru Rares. Sosire la pensiune/hotel în zona Gura Humorului unde vom fi cazati pentru urmatoarele 4 nopți. Cina si timp liber.

Ziua 2:
Dupa micul dejun ne indreptam spre cele mai celebre manastiri din zona: Moldovița,  Sucevița, Putna, Dragomirna. Ne vom opri pentru vizite si la Chilia lui Daniil Sihastru de la Putna și la Muzeul Oului din Moldovița, cel mai mare muzeu cu oua decorate din lume cuprinzând peste 11000 de exponate. Încheiem ziua cu o vizita la Marginea, renumit centru de artă populară, cunoscut îndeosebi pentru ceramica neagră ce se produce aici. Îndeletnicirea olăritului are tradiții vechi în localitate. Aici se modelează manual lutul argilos în scopul fabricării vaselor cu întrebuițare casnică pentru gătit sau pentru prelucrarea laptelui și diverse alte forme ornamentale. Ceramica produsă aici este unică pe plan internațional prin culoarea neagră rezultată în urma arderii, precum și prin modelarea unor forme specifice tradiționale. Cina la pensiune/hotel.

Ziua 3:
Mic dejun. Ne indreptam cu autocarul spre Muzeul de Artă din Fălticeni, muzeu constituit din donația făcută de sculptorul român Ion Irimescu și găzduiește cea mai mare colecție de autor din tara. Ajungem apoi in Suceava, unde vom face un tur pietonal al centrului istoric si vom vizita Muzeul Satului Bucovinean. Ne oprim  în Botoșani, oras cunoscut pentru talentele pe care le-a oferit României: Mihai Eminescu, George Enescu sau Nicolae Iorga. Încheiem ziua la Ipotești, locul unde a copilărit cel mai mare poet al României, si care adăpostește astăzi un muzeu dedicat vieții și operelor lui Eminescu, alături de mormintele părinților și fraților acestuia. Tot acolo este și lacul cu nuferi care a inspirat atâtea poezii celebre. Cina la pensiune/hotel.

Imagini pentru IMAGINI BUCOVINA

Ziua 4:
Mic dejun. Puteti opta intre o zi libera la pensiune/hotel sau ne puteti insoti intr-o excursie (contra cost, 25 euro/persoana) dincolo de graniță, la Cernăuți. Un amestec fermecător de istorie și contemporaneitate, cu Centrul său vechi, întins pe o suprafață impresionantă, orasul este împânzit de clădiri frumoase și atent restaurate și de monumente pline de semnificație. La Universitatea din Cernăuți, au studiat o mulțime de personalități, de la Ciprian Porumbescu la părintele Stăniloaie. Ziua la Cernăuți se va încheia cu o plimbare pe bulevardul Olga Kobyleanska, un corso al tinerilor și ai celor în vârstă și un veritabil argument pentru reafirmarea comparației dintre capitala Austriei și Cernăuți, căruia i se spunea în epocă Mica Vienă. Bulevardul este unul exclusiv pietonal și te poartă printre clădiri lucrate la milimetru, de la Primărie și până la Mitropolie. Cina la pensiune/hotel.

Ziua 5: După micul dejun vom vizita Mănăstirile Humor și Voroneț, cele mai frumoase bijuterii ale Bucovinei. Oprim la intoarcerea spre Bucuresti la Hanului Ancuței, Datorita scrierilor extraordinare ale lui Sadoveanu, Hanul Ancutei este si in ziua de astazi un obiectiv turistic. Vizitatori din toata tara vin sa descopere locul care l-a inspirat pe marele scriitor si vor sa petreaca macar cateva minute in interior. unul dintre cele mai vestite hanuri romanesti din toate timpurile. Sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic.

TARIF: 799 lei/persoana

Avans minim la inscriere : 200 lei / pers. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.
Supliment single 250 lei / pers.
Tarife copii :
Copii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mic dejun, achita 40% din pret pachet.
Copii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet si beneficiaza de mic dejun si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

TARIFUL INCLUDE
· 4 nopți de cazare la pensiune/hotel 3* în zona Gura Humorului
· Mic dejun și cină
· Vizite conform descrierii
· Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
· Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

TARIFUL NU INCLUDE
· Asigurarea storno
· Taxe și cheltuieli personale
· Intrările la obiectivele turistice

– Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 20 LEI/pers;
· Excursiile opționale
EXCURSII OPȚIONALE NEINCLUSE ÎN TARIF

· Cernăuți: 25 euro/ persoană
· Pentru excursia în Ucraina, turiștii au nevoie de pașaport valabil minim 6 luni de la data terminării călătoriei

Grup minim 40 pers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *